En uppländsk matresa

Föregående Nästa
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Upplev miljöerna, kulturskatterna och de närproducerade delikatesserna i Uppland. Upptäck vårt vackra landskap och bege dig på en kulinarisk resa i tv-kocken Tareq Taylor's fotspår.

Under hösten 2014 besökte tv-serien Tareq Taylor’s Nordic Cookery Uppsala med omnejd. Säsong tre av programmet hade premiär på BBC Lifestyle i maj och visas i Sverige hösten 2015.

I serien beger sig den svenske kocken Tareq Taylor iväg på en kulinarisk resa genom Skandinavien. I ett av programmen hoppar han på båten i Stockholm och reser till Uppsala för att utforska det uppländska kökets själ och hjärta. 

Under tre dagar besöker han de hänförande miljöerna i Uppland – från de trolska skogarna och ängarna till de vackra sjöarna och de många kulturskatter som regionen gömmer. Han möter några av traktens hängivna matpersonligheter, besöker gårdsbutiker och skapar recept med hjälp av lokala delikatesser som svamp, fisk och mejeriprodukter.

Nyfiken på de platser som Tareq besökte i Uppland? Nu kan du på egen hand bege dig på en kulinarisk resa i Tareq Taylor´s fotspår.

Läs mer om platserna i programmet

 

Tareqs resa

Nyfiken på platserna som Tareq besökte? Bege dig på en kulinarisk resa i hans fotspår.

Läs mer om platserna i programmet

21 augusti 2015